FREMTIDENS NATUR

Tirsdag den 10. marts kl. 19.00 er vi klar med det næste livestreamede foredrag i Vejstrup Forsamlingshus.
Emnet er: FREMTIDENS NATUR
Efter de to første spændende foredrag kan vi kun anbefale, at du kigger forbi!
DØRENE ÅBNER KL. 18.30 – INTRO STARTER KL. 18.45 – DER ER GRATIS ADGANG

Foredragsholder denne gang er professor i økologi Jens-Christian Svenning, der i sin forskning har særligt fokus på planter, dyr og mennesker på tværs af kloden.
På beskrivelsen lyder han som et spændende menneske, der nok er værd at møde!

Ud over sin grundlæggende nysgerrighed for naturen er Jens-Christian Svenning drevet af at finde løsninger på klima- og biodiversitetskriserne, og af at promovere en bæredygtig samfundsmæssig udvikling generelt.
Han har blandt andet slået sine folder i et stort skovopmålingsprojekt i Amazonskoven og i Panama, hvor han forskede på Smithsonian Tropical Research Institution.

Jens-Christian Svenning er i dag professor i økologi på Aarhus Universitet og er centerleder for Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World (BIOCHANGE). BIOCHANGE blev etableret i 2017 på baggrund af en stor personlig bevilling til Jens-Christian fra VILLUM FONDEN – en såkaldt VILLUM Investigator-bevilling på knap 40 millioner kroner!
Foruden denne præstigefyldte bevilling har Jens-Christians forskning tiltrukket bevillinger fra bl.a. Carlsbergfondet, Det Europæiske Forskningsråd (ERC), EU’s Marie Sklodowska-Curie-program, Danmarks Frie Forskningsfond og Innovationsfonden. De flotte bevillinger har muliggjort hans verdensomspændende forskning, som har gjort ham til en af verdens førende forskere i biodiversitet.

Jens-Christian Svenning ynder at bruge løb som en afkobling fra den travle hverdag både herhjemme, og når han er ude på en af sine mange rejser rundt i verden. Løbeturene foregår ofte ad bagveje i bynære omgivelser, eller gennem skønne naturområder og altid med en god portion nysgerrighed og mobilen i baglommen – for man kan studere biodiversitet eller bynatur selv på en landlig bagvej i Kina eller i forstaden Stavtrup.

Når Jens-Christian ser sit snit til det, så kommer hørebøfferne på, og så gjalder der den vildeste metal, digital electro-musik eller tropevarm latinopop i ørerne på den foretagsomme forsker.