Historie

Vejstrup Forsamlingshus (5882, Sydfyn) er byens kulturhus og mødested. Huset er godkendt til max. 150 personer (af brandmyndighederne). I den store sal kan der dækkes op til godt 100 personser, og i den lille sal ca. 40-50 personer. Huset har en tilknyttet vært, og der er kun adgang med nøgle.

Vejstrup Forsamlingshus (Sydfyn) – set fra Landevejen

Forsamlingshuset blev opført i 1911 i landsbyen Vejstrup, og bliver brugt som samlingssted for de lokale samt udlejning til fester. I huset afholdes fester, konfirmationsfest, bryllupsfest, mindesammenkomst efter begravelse (gravøl). Derudover er det også stedet for dilettant, bankospil, høstfester, juletræsarrangementer, musikarrangementer (koncerter), foredrag, loppemarked, markedsdag, fællesspisning for byens borgere mv.

Huset har i flere år lidt under en anstrengt økonomi, men takket være opbakning fra byens borgere, det lokale erhvervsliv (sponsorer) samt donationer fra fonde og indtægter fra udlejning til udefra kommende, private fester, så er husets økonomi atter sund og solid.

Bestyrelsen og frivillige arbejder benhårdt med nye visioner og tro på husets fremtid, som skal være med til at sikre huset som byens samlingssted og styrke sammenholdet i Vejstrup.

Ejerform: Forening
Navn: Vejstrup Forsamlingshus
CVR: 72287010


Vejstrup Forsamlingshus blev bygget i 1911 på pæle rammet ned i den nordlige del af det ret store gadekær, hvis sydlige del stadig findes ved siden af forsamlingshuset.

Ved Gadekæret i Vejstrup anno 1908.

Se flere gamle fotos fra Vejstrup på nedenstående links: