OMBYGNINGEN

BYGGEOPDATERING 3.2.2014

Ombygningen i Vejstrup forsamlingshus nærmer sig målstregen, og man kan snart se det færdige resultat. Sidebygningen, hvor der har været håndværkere på, er færdigmalet, og nu arbejder man på den sidste opsætning af køkken og toiletter.

Som I sikkert har set, når/hvis I har kørt forbi huset, er indgangen flyttet ud mod vejen. Der bliver en dejlig stor gang, fire toiletter – hvoraf det ene er handicapvenligt – og et nyrenoveret køkken.


Den lille sal er på samme antal m2 som før, men med bl.a. nye vinduer i almindelig højde i stedet for de gamle små topvinduer. Der er lagt gulvvarme i hele sidebygningen, og forsamlingshusets nye varmekilde er luft til vandvarmepumpe. Hele huset er top isoleret – nyt tag og nyt ventilationssystem.


Der har været et fantastisk godt samarbejde mellem forsamlingshuset og håndværkerne. Man har haft en løbende dialog, som har gjort det nemmere for en frivillig bestyrelse, der ikke kan være der så meget i dagtimerne.
Depot, store sal og caféen har ligget i de frivilliges hænder. Over 60 personer har givet en hånd med, når der har været kaldt sammen til arbejdsweekender og efter fyraften.

Den store sal har fået de gamle, vandrette loftplader ned, og loftet er ført tilbage til det oprindelige, buede loft. Det har nu fået lyddæmpende plader på, inden selve loftet med egestavelook skal pryde det gamle hus. Det gamle parketgulv bevares samtidig med, at det eksisterende gulv fra den lille sal er blevet taget op, renset og lagt ud i caféen i forlængelse af den store sal (det gamle anretter køkken).

Den lille café vil kunne bruges, når man lejer huset, og en cafégruppe vil lave nogle tiltag, når huset er tilbage i sin normale hverdag. I caféen blev der også plads til et lille toilet, så man ikke behøver at tage hele huset i brug til mindre arrangementer.


DET GAMLE VINDUE ER KOMMET TIL SIN RET IGEN (december 2023)

Se blot det flotte lys fra det nye østvindue. Eller måske skulle man sige det gamle vindue? For det er jo reelt det, der er hentet frem fra afdækningen og erstattet med nye materialer.

Tre vinduer er blevet til et vindue og en dør, der giver adgang til den kommende café.

BYGGEOPDATERING 31.OKTOBER

Selv om der nu er mere stille udenfor, er der fuld aktivitet indenfor – håndværkere er i gang med væggene til køkken, depot og toiletter.
Om 4 – 5 måneder er der en Café i huset, endda med toilet.

I den forgangne weekend var der igen gang i det frivillige arbejde, og en lille, men meget arbejdsom flok små og store frivillige havde travlt med væggene i depotet, den lille og den store sal, og med at slæbe overflødigt ud. Det bliver så fint!

VI VIL VEJSTRUP – OG VEJSTRUP BYGGER SAMMEN

REJSEGILDE, ARBEJDSDAGE OG NYT TAG – DET GÅR STÆRKT I VEJSTRUP!

5.10.2023

OG DET BLIVER SÅ GODT!

VIL DU OGSÅ VÆRE MED?

SÅ MELD DIG TIL NÆSTE ARBEJDSDAG HOS HENRIK KRAMER

(se selvstændige opslag)